ایجاد صفات جدید در جانداران:
دانشمندان توانسته اند ژن ها را از جانداری به جاندار دیگر منتقل کنند. بدین ترتیب توانسته اند صفاتی را در جانداران تولید کنند که به طور طبیعی در بدن آنها وجود ندارند. مثال: ژن تولید کننده ی انسولین در انسان را تحریک کرده و وارد DNA باکتری می کند و باکتری ای را تولید کرده که انسولین تولید می کنند و با آن دیابت را درمان می کنند. مثال: تولید برنج طلایی: این نوع از برنج در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین در برنج وجود ندارد. پژوهشگران این ژن را به برنج های معمولی وارد کرده و برنج طلایی تولید می کنند. مثال: ژن مقاوم در سرما را از ماهی به گوجه فرنگی منتقل کرده اند.
*
- سرد شدن پوست خرگوش سبب سیاه شدن موها می شود. سرما نوعی پروتئین تولید می کند که موجب رنگ سیاه در موهای خرگوش می شود. ژن مربوط به این پروتئین در خرگوش وجود دارد.
نکته: ژن ها دارای اطلاعات و دستورالعمل هایی برای تولید پروتئین ها در سلول ها هستند. پروتئین ها در همه ی سلول ها و اندام های بدن وجود دارند. پروتئین ها حتی برای ساخته شدن مواد دیگر بدن ضروری هستند.
**
DNA درون هسته همراه با پروتئین ها، رشته هایی به نام کروموزوم را می سازند.
- سلول های هر جاندار تعداد مشخصی کروموزوم دارند. مثلا سلول های بدن انسان 46 کروموزوم دارند
(دو تا از این کروموزوم ها، از کروموزوم های جنسی هستند.)
قسیم سلول: سلول های بدن تقسیم می شوند. نوعی تقسیم سلولی در سراسر عمر ما انجام می گیرد که سبب رشد و ترمیم بافت های آسیب دیده بدن می شود.
- به تقسیمی که درآن از یک سلول ، در سلول بوجود می آید و پس از تقسیم تعداد کروموزوم ها تغییر نمی کند، تقسیم میتوزی می گویند.
- کروموزوم ها فقط در سلول های درحال تقسیم و یا با میکروسکوپ دیده می شوند. قبل از تقسیم، مقدار DNA برابر می شود.
نکته: زندگی همه ی ما از یک سلول تخم آغاز شده است.
- گاهی برخی سلول ها به سرعت تقسیم می شوند و توده های سرطانی را تشکیل می دهند.
- عوامل محیطی که در ایجاد سرطان نقش دارد: 1- کودهای شیمیایی 2- آلاینده های حاصل از سوخت فسیلی
خوب است
خیلی خوب بود ممنون