سامسونگ
شرکت سامسونگ یک برند شناخته شده جهانی در کشور کره جنوبی است که دارای چندین زیرمجموعه است و دفتر مرکزی آن در شهر سامسونگ در پایتخت کشور کره جنوبی، شهر سئول قرار دارد. این شرکت شامل زیرمجموعههای متعدد و امورکاری وابسته به آن است. که تمامی این زیرمجموعهها تحت عنوان نام تجاری سامسونگ شناخته شده هستند و یکی از بزرگترین شرکتها و مراکز تجاری کشور کره جنوبی است.
این شرکت در سال ۱۹۳۸ میلادی توسط آقای لی بیونگ چول (Lee byung-chul) به عنوان یک شرکت تجاری تاسیس گردید و پس از گذشت سه دهه، شامل زیرمجموعههای متعدد مانند تهیه و تولید موادغذایی، پارچه و منسوجات، بیمه، اوراق بهادار و لوازم و خردهفروشی و… گردید. شرکت سامسونگ در اواخر سال ۱۹۶۰ وارد صنعت الکترونیک گردید و در اواسط سال ۱۹۷۰ نیز به بخش ساخت و ساز و کشتیسازی صنعتی روی آورد. که وارد شدن به این عرصهها موجبات رشد و توسعه و پیشرفتهای بعدی شرکت را فراهم آورد. پس از فوت بنیانگذار شرکت در سال ۱۹۸۷، شرکت سامسونگ به چهار گروه بازرگانی مختلف، به نامهای گروه سامسونگ(Samsung Group)، گروه شینسگا(Shinsegae Group)، گروه سی جی(CJ Group) و گروه هانسول(Hansol Group) تقسیم گردید. از سال ۱۹۹۰، شرکت سامسونگ به طور چشمگیری فعالیتهای خود در صنعت الکترونیک، به خصوص در بخش ساخت گوشیهای تلفن همراه و سخت افزار را آغاز نمود و این بخش به یکی از مهمترین منابع درآمد شرکت تبدیل گردید.زیرمجموعه اصلی شرکت سامسونگ که واحد صنایع الکترونیک شرکت است، در سال ۲۰۱۲ به عنوان بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات براساس درآمد و بازدهی شناخته شده و به رتبه چهارم در بازار رقابتهای جهانی دست یافته است. واحد صنایع سنگین شرکت نیز به رتبه دوم جهانی براساس درآمد سال ۲۰۱۰ در بخش کشتیسازی دست یافت، همچنین مهندسین سامسونگ و واحد ارتباطات و تکنولوژی شرکت نیز به ترتیب رتبههای سیزدهم و سی و ششم در بین بزرگترین شرکتهای ساخت و ساز در جهان را دارا هستند. از دیگر زیرمجموعههای مهم شرکت، بیمه عمر شرکت سامسونگ است که دارای رتبه چهاردهم جهانی در بین شرکتهای بیمه عمر است.شرکت سامسونگ در رشد و توسعه اقتصادی، سیاست، رسانه و فرهنگ کشور کره جنوبی، تاثیر بسیار قوی و فوقالعادهای دارد. همچنین به عنوان یک نیروی محرک اصلی برای سازمان بینالمللی سیاسی واقتصادی کشور کره جنوبی (Miracle on the Han River) است. شرکتهای وابسته به این شرکت حدود یک پنجم کل صادرات کشور کرهجنوبی را تولید میکنند. درآمد شرکت سامسونگ برابر با ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور کره جنوبی و معادل مبلغ ۱۰۸۲ میلیارد دلار است.
ریشهیابی نام شرکت:براساس بنیانگذاری نام شرکت سامسونگ، معنای کلمه کرهای هانجا (Hanja)، سامسونگ است که به معنای سه ستاره است و در کشور کره جنوبی کلمه سه نشانه چیزی بزرگ، متعدد و قدرتمند است.
تاریخچه شرکت: سال ۱۹۳۸تا ۱۹۷۰:در سال ۱۹۳۸ آقای لی بیونگ چول (Lee byung-chul) (1987-1910) از خانوادهای ثروتمند که دارای زمینهای زیادی بودند، از شهر اویریونگ(Uiryeong) به نزدیکی شهر دائگو(Daegu) نقل مکان نموده و شرکت سامسونگ را تاسیس کردند. شرکت سامسونگ ابتدا به عنوان یک شرکت کوچک تجاری و تنها با چهل نفر پرسنل در شهر سودونگ (Su-Dung) شروع به کار نمود. در آغاز، در تولید موادغذایی و رشته فرنگی به صورت محلی رشد و توسعه پیدا کرد. پس از اینکه کار شرکت کمی رونق یافت، در سال ۱۹۴۷ آقای لی دفتر خود را به شهر سئول منتقل کردند. هنگامی که کشور کره در جنگ شکست خورد، او مجبور شد شهر سئول را ترک کند. سپس شروع به تاسیس یک پالایشگاه قند و شکر به نام چیل جدانگ(Cheil Jedang) در شهر بوسان (Busan) نمودند. در سال ۱۹۵۴، آقای لی کارخانه چیل موجیک (Cheil mojik) را بنیانگذاری کردند و در آن گیاه چیمسان دونگ(Chimsan-dong) را پرورش میدادند و با گذشت زمان این کارخانه به یکی از بزرگترین کارخانههای تولید پشم تا آن زمان در کشور کره تبدیل شد.
به مرور زمان شرکت سامسونگ در مناطق مختلف توسعه یافت. آقای لی در پی توسعه شرکت به عنوان یک پیشرو در طیف وسیعی از صنایع بودند. سامسونگ در شاخههای مختلفی از کسب و کار مانند بیمه، اوراق بهادار و حتی خردهفروشی نیز در حال توسعه و حرکت بود.در سال ۱۹۴۷، آقای چو هونگ جائی(Cho Hong-jai) بنیانگذار گروه هیوسونگ(Hyosung) با آقای لی شراکت نمودند و روی شرکت جدید سامسونگ به نام سامسونگ مولسان گونگسا (Samsung Mulsan Gongsa) یا شرکت بازرگانی سامسونگ، سرمایهگذاری کردند. فعالیت تجاری شرکت به حدی توسعه یافت که امروزه بخش ارتباطات و تکنولوژی شرکت سامسونگ یکی از مهمترین بخشهای شرکت است. پس از گذشت چند سال، آقای چو و لی، به دلیل داشتن دو سبک متفاوت در مدیریت، از یکدیگر جدا شدند و هر کدام به توسعه شرکتهای خویش پرداختند.در اواخر سال ۱۹۶۰ نیز بخش صنایع الکترونیک شرکت شروع به کار کرد و در بخشهای مختلف مانند بخشهای مرتبط با الکترونیک، دستگاههای سامسونگ، الکترومکانیک، مخابرات و تسهیلات در شهر سوان(Suwon) فعالیت خود را آغاز نمود. اولین محصول تولید شده این شرکت، یک دستگاه تلویزیون سیاه و سفید بود.
سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰: در سال ۱۹۸۰ شرکت سامسونگ وارد روند ساخت سختافزارهای ارتباطات از راه دور شد و پس از آن کار خود را در راستای توسعه سیستمهای تلفنی و تولید فکس توسعه داد و با گذشت زمان، به مرکز تولید تلفن همراه سامسونگ تبدیل شد. این شرکت بیش از ۸۰۰ میلیون تلفن همراه تا به امروز تولید کرده است. پس از فوت آقای لی (بنیانگذار شرکت) در سال ۱۹۸۷، گروهSamsung به چهار بخش تقسیم شد. در حال حاضر این گروهها فعال هستند و به عنوان بخشی از شرکت یا گروههای متصل به آن همچنان فعالیت دارند.
در سال ۱۹۸۰، شرکت الکترونیک سامسونگ شروع به سرمایهگذاریهای سنگینی در بخش تحقیق و توسعه جهت پیشبرد صنعت الکترونیک شرکت به خط مقدم شرکتهای توسعه یافته جهانی، کرد. در سال ۱۹۸۲ یک شرکت مونتاژ تلویزیون سامسونگ در کشور پرتغال افتتاح گردید، و در سال ۱۹۸۴ نیز یک کارخانه در شهر نیویورک تاسیس شد. در سال ۱۹۸۵ کارخانهای در شهر توکیو افتتاح شده و در سال ۱۹۸۷ نیز به کشور انگلستان راه یافت.
سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰: در سال ۱۹۹۰ نام شرکت سامسونگ به عنوان یک شرکت بینالمللی در سراسر جهان شناخته شد. امتیاز ساخت و ساز چند برج مطرح دنیا مانند برجهای پتروناس در کشور مالزی، برج تایپه ۱۰۱(Thaipei 101) در کشور تایوان و برخ خلیفه در کشور امارات به شرکت سامسونگ اعطا گردید.
در سال ۱۹۹۲ شرکت سامسونگ به عنوان بزرگترین شرکت سازنده تراشه حافظه در جهان انتخاب شد و پس از شرکت اینتل(intel) به عنوان دومین کارخانه بزرگ تولید کننده تراشههای کامپیوتری در جهان شناخته شد. در سال ۱۹۹۵ برای اولین بار صفحه نمایش کریستال مایع را تولید نمود که ده سال بعد شرکت سامسونگ موفق به تولید بزرگترین پانلهای صفحه نمایش کریستال مایع در جهان گردید.
سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵: شرکت سامسونگ در سال ۲۰۰۰ یک آزمایشگاه برنامه نویسی کامپیوتر در کشور لهستان، افتتاح نمود و کار خود را با فنآوری تنظیمات خاص جعبه قبل از انتقال به داخل تلویزیونهای دیجیتال و گوشیهای هوشمند آغاز کرد.
در دسامبر سال ۲۰۱۱ شرکت سامسونگ تکنولوژی ساخت هارددیسک را به شرکت Seagate به فروش رساند و در سه ماهه اول سال ۲۰۱۲، شرکت سامسونگ بزرگترین سازنده تلفن همراه در جهان توسط واحد فروش گردید. در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ نیز این شرکت با سرمایهگذاریهای خود در بخشهای مختلف الکترونیک در کره و کشورهای مختلف، دستآوردهای بسیاری کسب کرد و همواره از پیشتازان این عرصه به شمار میآید. مرکز تحقیقات و توسعه ی سامسونگ در کشور کره ی جنوبی و در شهر سئول واقع شده است.
شرکتهای تابعه:امروزه گروه سامسونگ شامل مجموعهای از ۸۰ شرکت است که بزرگترین مجموعه تجاری-صنعتی در کره جنوبی محسوب میشود. شناختهشدهترین شرکتهای زیرمجموعه آن عبارتند از:
سامسونگ الکترونیک (بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات جهان) بزرگترین شرکت این گروه
صنایع سنگین سامسونگ (دومین شرکت بزرگ صنایع کشتیسازی کره جنوبی)، شرکت مهندسی سامسونگ و سامسونگ سی اند تی (به ترتیب سیزدهم و سیوششمین شرکتهای بزرگ ساختمانی جهان)،
سامسونگ کارت، سامسونگ فایر، سامسونگ لایف (چهاردهمین شرکت بزرگ بیمه عمر جهان)
اورلند، کره جنوبی (قدیمیترین شهر بازی در کره جنوبی)، سامسونگ تکوین و چیل ورلدواید (پانزدهمین شرکت تبلیغاتی جهان).گروه سامسونگ امروزه دارای تعداد زیادی شرکت تابعه، زیرمجموعه و فرعی در سرتاسر جهان است. مهمترین شرکتهای تابعه این گروه عبارتند از: سامسونگ الکترو-مکانیکس، سامسونگ تکوین، سامسونگ سی اند تی، سامسونگ فایر، سامسونگ کارت، سامسونگ لایف، چیل ورلدواید، سامسونگ الکترونیک، صنایع سنگین سامسونگ و مهندسی سامسونگ.
سامسونگ الکترو-مکانیکس:سامسونگ الکترو-مکانیکس، شرکت قطعات الکترونیکی است که در زمینه تولید قطعات الکترونیکی، نیمرساناها، برد مدار چاپی، منابع تغذیه و تجهیزات مخابراتی فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ الکترو-مکانیکس در سال ۱۹۷۳ از مشارکت شرکتهای سامسونگ و سانیو، تحت نام سامسونگ-سانیو راهاندازی شد و در حال حاضر دارای ۹ کارخانه تولیدی در کشورهای چین (۲ کارخانه)، فیلیپین، کره جنوبی (۴ کارخانه)، تایلند و مجارستان است.
سامسونگ تکوین:سامسونگ تکوین، (به انگلیسی: Samsung Techwin) شرکت الکترونیکی است که در زمینه تولید سیستمهای نظارتی (مانند: سیستمهای تصاویر مداربسته، دستگاه ضبط تصویر دیجیتال) نیمرساناها، صنایع دفاعی و صنایع جنگافزاری، تجهیزات خودکارسازی و مکانیک پرواز، تولید الکتریسیته و زیرساختهای ترابری فعالیت میکند.شرکت سامسونگ تکوین در سال ۱۹۷۷ توسط شرکت سامسونگ الکترونیک راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان زیرمجموعهای از گروه سامسونگ، در آسیا، خاورمیانه، اروپا، آفریقا، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی فعالیت میکند.فتر مرکزی این شرکت در شهر چانگوون، کره جنوبی قرار دارد و در سال ۲۰۱۳ درآمدی معادل ۲٫۹۱۲ تریلیون وون کره جنوبی کسب نمود.
سامسونگ سی اند تی:سامسونگ سی اند تی، شرکت ساختوساز متعلق به گروه سامسونگ است که در سال ۱۹۳۸ راهاندازی شد و تاکنون در ساخت سازههای فراوانی در کشورهای مختلف مشارکت داشته و بهعنوان نمونه میتوان به برجهای دوقلوی پتروناس، تایپه ۱۰۱ و برج خلیفه اشاره کرد.
سامسونگ فایر:سامسونگ فایر، شرکت بیمه چندملیتی است که بهعنوان زیرمجموعهای از گروه سامسونگ، در زمینه ارائه خدمات بیمههای اتومبیل، بیمه عمومی، بیمههای مدت-دار و مدیریت ریسک فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ فایر در سال ۱۹۵۲ راهاندازی شد و در حال حاضر دارای دفاتر خدماتی در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن، اندونزی، ویتنام و چند کشور اروپایی است.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول، کره جنوبی قرار دارد و بزرگترین سهامداران سامسونگ فایر، شرکتهای سامسونگ لایف (۱۰٫۳۶٪) و کامانویت بانک (۷٫۴۴٪) هستند.
سامسونگ کارت:سامسونگ کارت، شرکت خدمات مالی است، که در زمینه ارائه خدمات کارتهای اعتباری فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ کارت در سال ۱۹۸۳ تأسیس شد، در سال ۲۰۰۵ با سامسونگ کپیتال ادغام شد و هماکنون بزرگترین اپراتور کارتهای اعتباری کره جنوبی بهشمار میآید.
شرکت سامسونگ الکترونیک با در اختیار داشتن ۳۵٫۳٪ درصد و سامسونگ لایف با ۲۶٫۴٪ درصد از سهام این شرکت، مالکین اصلی سامسونگ کارت محسوب میشوند.
سامسونگ لایف:سامسونگ لایف، شرکت خدمات بیمه چندملیتی است، که در سال ۱۹۵۷ توسط سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان بزرگترین شرکت ارائهدهنده خدمات بیمه در کره جنوبی محسوب میشود.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول، کره جنوبی قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره معامله میشود.
چیل ورلدواید:چیل ورلدواید، شرکت تبلیغاتی کرهای است، که در زمینه ارائه خدمات تبلیغات، روابط عمومی و بازاریابی فعالیت میکند.شرکت چیل ورلدواید در سال ۱۹۷۳ توسط گروه سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بزرگترین بنگاه تبلیغاتی کره جنوبی است و در رتبه ۱۵ از بزرگترین شرکتهای تبلیغاتی جهان، جای دارد.
صنایع سنگین سامسونگ:صنایع سنگین سامسونگ، شرکت صنایع سنگین کرهای است، که در سال ۱۹۷۴ راهاندازی شد و امروزه بهعنوان یکی از بزرگترین سازندگان کشتی در جهان و سومین کشتیساز بزرگ در کرهجنوبی بهشمار میآید.این شرکت، یکی از زیرمجموعههای گروه سامسونگ است، که تمرکز اصلی آن بر ساخت و ارائه انواع کشتیها، نفتکشها، شناورهای FPSO، نفتکشهای الانجی، نیمه شناورها، جرثقیلهای دروازهای و سایر سازههای دریایی معطوف است.
مهندسی سامسونگ
مهندسی سامسونگ، شرکت خدمات مهندسی است، که در زمینه ارائه خدمات مدیریت پروژه و اجرای پروژههای ساختوساز، کارخانجات صنعتی، پالایشگاهها، نیروگاههای برق و احداث زیرساختهای شهری فعالیت میکند.
شرکت مهندسی سامسونگ در سال ۱۹۸۰ توسط گروه سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان یک پیمانکار ایپیسی دارای عملیات در ۴۰ کشور جهان بوده، همچنین دارای شعبه در کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، تایلند، هند، ترینیداد و توباگو و مکزیک است.
سامسونگ الکترونیک:پنج حوزه اصلی کسبوکار شرکت سامسونگ الکترونیک عبارت است از: لوازم خانگی دیجیتال، رسانه دیجیتال، السیدی، نیمرسانا و مخابرات در سال ۲۰۰۴، سامسونگ الکترونیک از سوی مجله فورچون به عنوان چهارمین شرکت تحسینبرانگیز جهان در حوزه الکترونیک انتخاب شد. هماکنون تعداد شرکتهای گروه سامسونگ به ۱۴ رسیده که با ۳۳۷ دفتر در ۵۸ کشور جهان پراکندهاست.محصولات:بهطور کلی، محصولات این شرکت شامل پوشاک، صنایع شیمیایی، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، نیمرساناها، کشتی و شناور و تجهیزات مخابراتی میشودSamsung Apps:Samsung Apps، اولین فروشگاه مجازی برنامههای تلویزیونی که شامل مجموعهای رایگان از برنامههای کاربردی (Application) برای تلویزیون شما و مکانی ایدئال برای گشت و گذار، و کشف انواع برنامههای متنوع است. در Samsung Apps میتوانید به آسانی برنامههای متنوعی را به صورت رایگان روی تلویزیون خود دانلود و اجرا کنید. با ارائه مجموعهای گسترده از برنامههای بازی، اخبار، مرجع، شبکه اجتماعی و برنامههای دیگر، Samsung Apps تلویزیون هوشمند شما را هوشمندتر میسازد.فرهنگ سازمانی:شعارهای سامسونگ از ابتدای تأسیس، توجه به منابع انسانی، کمک اقتصادی به جامعه و خرد ورزی بودهاست. مدیرعامل شرکت معتقد است، موقعیت سامسونگ متکی به پنج ارزش است: کیفیت، خلاقیت، رقابت، فرهنگ و وحدت. در سال ۱۹۹۳، مدیرعامل شرکت برنامه هویت بخشی جدید را در پنجاه و پنجمین سالگرد تأسیس شرکت معرفی کرد. او اعلام نمود که شرکت نیازمند آن است که بازتابهای اخلاقی خود را ببیند. شرکتهایی که پایبند اصول اخلاقی نیستند، قادر به تولید محصولات با کیفیت نخواهند بود، زیرا از مشتریان و خواستههای آنان درک روشنی ندارند.در سامسونگ هر تغییر به عنوان یک فرصت دیده میشود و به افراد امکان و اجازه اشتباه کردن داده میشود، به شرط آنکه آن اشتباه مستند و مکتوب شده و دیگر تکرار نشود. اصول جدید مدیریت سامسونگ مبتنی است بر اخلاق و قانون، احترام به ذینفعان و مشتریان و پذیرش مسئولیت اجتماعی.
منابع انسانی
تعداد کارکنان شرکت سامسونگ بیش ۴۲۷۰۰۱نفر است، که در سراسر جهان گسترده هستند. منابع انسانی از همان ابتدای تأسیس، در اولویت شرکت بودهاند.فروش:در سال ۲۰۱۳ گروه سامسونگ درآمدی معادل ۳۲۷ میلیارد دلار، در صدر شرکتهای برتر کره جنوبی قرار گرفت و بیش از ۱۷٪ درصد از صادرات این کشور را به خود اختصاص داد.این گروه در سال مالی ۲۰۱۳ معادل ۳۰٫۱ میلیارد دلار سود خالص کسب نمود. مجموع داراییهای گروه سامسونگ در پایان سال ۲۰۱۳ میلادی ۱۰۰٫۴ میلیارد دلار اعلام شد.مدیریت ارشد:مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره فعلی گروه سامسونگ لی کان-هی سومین فرزند مؤسس گروه سامسونگ یعنی «لی بیونگ-چول» است. او که مدرک دکترای خود را از دانشگاه ملی سئول در سال ۲۰۰۰ دریافت کردهاست، در سال ۱۹۷۸ نایب رئیس سامسونگ بود و بعد از درگذشت پدرش در سال ۱۹۸۷ ریاست گروه سامسونگ را بدست گرفت و به خوبی شرکت را در عصر دیجیتال به پیش برد.او بیش از هر مدیر ارشد دیگری به فناوری و کسب دانش فنی دست اول تأکید دارد. مدیریت مؤثر لی در ۲ دهه گذشته توانستهاست سامسونگ را که به عنوان یک فروشگاه بازرگانی تأسیس شده بود، به رقیب جدی معتبرترین و مطرحترین پیشتازان فناوری دیجیتال و تولیدکنندگان وسایل صوتی و تصویری الکترونیک نظیر سونی و پاناسونیک تبدیل کند. او در سال ۱۹۹۳ در شهر فرانکفورت آلمان بیانیه معروف سامسونگ را صادر کرد و همه کارکنان را به یک انقلاب فرهنگی فرا خواند. او گفت که تغییر را از خود آغاز خواهد کرد، زیرا تنها حرف زدن کافی نیست. لی معتقد است که در هزاره جدید، قدرت آتش یک کشور به وسیله سطح فناوری آن مشخص میشود.
آینده:اهداف لی کان هی، مالک سامسونگ، برای دهه آینده بسیار جامع و متنوع است. وی معتقد است که سامسونگ برای بقا راهی ندارد جز آنکه به یک شرکت درجه اول تبدیل شود. او سامسونگ را متعهد کردهاست که برای توسعه نسل جدید فناوری مانند سختافزارها و نرمافزارهای چندرسانهای و مهندسی زیستی ۷۵ میلیارد دلار آمریکا سرمایهگذاری کند.لی براین باور است که تغییرات در ۵ تا ۱۰ سال آینده بی تردید بیش از تغییرات ۱۰۰ سال گذشته خواهد بود. همانگونه که تغییرات ۱۰۰ سال گذشته بیش از تغییرات ۵۰۰ سال پیش از آن بودهاست. او معتقد است در قرن بیست و یکم هیچکس به تنهایی نمیتواند رشد یابد. در این قرن سرعت تغییرات بیشتر خواهد شد و تلاطم انتقال و حرکت ادامه خواهد داشت. لی دوران آینده را دوران فرا نیمرسانا مینامد و روند تغییرات باورنکردنی را برای دنیا پیشبینی میکند.