سایت تخصصی ویژه طرح جابر،کاملترین طرح های جابر اول تا ششم شامل: جمع آوری وطبقه بندی ، نمایش علمی(مدل،تحقیق،نمایش)و آزمایش را با بهترین عنوان و محتوا ،قابل ویرایش به صورت ورد،pdf و شامل تمام موارد طرح جابر نظیر عنوان،متن،تعریف،شرح تحقیق،تحقیق زمینه ای،نتیجه گیری،منابع،سپاس گذاری،کارنما،راهنمای کارتون پلاست،فونت و تیتربندی،عکس و... با مناسب ترین قیمت و دانلود فوری وگارانتی وپشتیبانی رایگان در ایتا 09034840420.

تخریب و آشنائی با مواد منفجره
4.8 /5 20 5 1
تخریب و آشنائی با مواد منفجره

اقدامات تأمینی در هنگام تخریب
1 – اولین اشتباه آخرین اشتباه است
2 – داشتن اعتماد به نفس و آرامش خاطر و خونسردی
3 – داشتن شجاعت و نداشتن غرور
4 – استفاده از حداقل نفرات
5 – همیشه در تخریب بیش از یک کار آنجام ندهید
6 – ندادن و نگرفتن اطلاعات ناقص و مبهم
7 – داشتن اطلاعات کافی در مورد مواد منفجره ای که با ان کار میکنیم
8 – برای کار باید محل خاصی در نظر گرفت که محل تردد عموم نباشد
9 – باید از وسایل ایمنی استفاده کرد
10 – از مشغول شدن به هر عمل دیگری (سیگارکشیدن ، گوش کردن به رادیو ، تعریف کردن و ...)در هنگام کار با مواد منفجره باید خودداری کرد
انفجار : هرگاه یک ماده شیمیایی مایع یا جامد بر اثر عواملی مانند ضربه ، فشار و حرارت به حالت گاز در آید انفجار گویند.
مواد منفجره : دسته ای از مواد شیمیایی هستند که در اثر عواملی مانند حرارت،ضربه،فشار و اصطکاک خیلی سریع و آنی در حدود یکهزارم ثانیه تغییر شکل داده و از حالت مایع و جامد به گاز تبدیل شود .
موج انفجار : انرژی یا حرارت یا گازهای آزاد شده ایست که به فضای اطراف فشار آورده و آنها را دور میکند و در نتیجه ،یک خلاء ایجاد میشود و در مرحله آخر چونکه میخواهد این خلاء را پر کند یک حالت مکش ایجاد میکند.
سرعت انفجار : مقدار مسافتی که موج انفجار در یک ثانیه در ستونی از مواد می پیماید را سرعت انفجار گویند. مثلا سرعت انفجار خرج سی چهار (7800 متر در ثانیه )است یعنی اگر 7800 متر مواد منفجره سی چهار داشته باشیم در ثانیه اول ،ابتدا و انتهای آن با هم منفجر میشود.
قدرت انفجار : مقدار تخریب ایجاد شده در اثر موج انفجار هر ماده را قدرت انفجار آن ماده می گویند .
حساسیت : عبارتست از مقدار پایداری یک ماده در مقابل عوامل اصلی انفجار
خصوصیات مواد منفجره نظامی :
1 – با حجم کم دارای قدرت زیاد باشند
2 – حمل ونقل و نگهداری آنها آسان باشد
3 – شکل پذیر باشند
4 – دارای خاصیت پایداری در مقابل ضربه های حاصل از عقب نشینی سلاحهای سنگین باشند
5 – مواد اولیه آنها قابل دسترسی و مقرون به صرفه باشد
6 – با وسایل معمولی قابل انفجار باشد
7 – در شرایط متفاوت جوی دارای ثبات کافی باشند
8 – قدرت ، سرعت و حساسیت آنها متناسب با مواد مصرفشان باشد
اقسام مواد منفجره از نظر حساسیت
1 مواد حساس : موادی هستند که بر اثر کوچکترین تحریک عوامل اصلی انفجار ، منفجر میشوند(اینگونه مواد در چاشنیها بکار میروند .مانند (فولمینات جیوه ، نیتروگلسیرین و...)از این مواد در چاشنیها و ماسوره ها بعنوان شروع کننده انفجار استفاده میشود.
2 مواد نیمه حساس : موادی هستند که با فشار،ضربه و حرارت منفجر میشوند و جهت انفجار به موج انفجار نسبتا ضعیفی نیاز دارند. مانند RDX   ) ،پتن  )از این مواد بعنوان خرج ثانویه در چاشنیها ،خرج کمکی و خرج اصلی در بعضی مینها استفاده میشود.
3 مواد غیر حساس : موادی هستند که برای منفجر شدن به موج انفجار نسبتا قوی احتیاج دارد که این موج انفجار حاصل از مواد نیمه حساس میباشد و اگر از مواد نیمه حساس استفاده نکنیم به مقدار زیادی مواد حساس نیازمندیم مانند (دینامیت ، خرج C4  ، TNT ) از این مواد بعنوان خرج اصلی انواع مهمات استفاده میشود.
آشنائی با مواد منفجره
T N T:از مواد غیر حساس است که بعنوان خرج اصلی در توپها ، راکتها ، مینها و بمبها استفاده میشود . رنگ ظاهری آن زرد و از علائم آن دیرسوز بودن ، ذوب شدن در حین سوختن و دود غلیظ میباشد.
C 4:از مواد غیر حساس است که از آن برای برشهای فلزات استفاده میشود و رنگ ظاهری آن سفید و از خاصیت شکل پذیری برخوردار است (مثل گز اصفهان ) از علائم مشخصه آن زودسوز بودن و شعله سفید است.
PETAN:از مواد نیمه حساس است که از آن بعنوان خرج کمکی در چاشنیها ،گلوله ها ،بمبها ، مینها و راکتها استفاده میشود.رنگ ظاهری آن سفید و از علائم مشخصه آن دیرسوز بودن است.سرعت انفجار آن 8400 متر در ثانیه است و در فتیله های انفجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
DINAMIT:از مواد غیر حساسی است که از آن در تخریب خاکی ،کوه و جاده ها استفاده میشود و در انواع نظامی و تجاری یافت میشود.رنگ ظاهری آن در نوع 40% قهوه ای و در نوع جامد  75% سفید خمیری شکل است.شرایط انبارداری آن بسیار مشکل است و از علائم آن دیرسوز بودن است و در حین سوختن ، تق تق می کند.
باروت
از مواد کندشکن است که از آن بعنوان خرج تأخیر و خرج پرتاب و خرج اصلی نارنجک و مین آموزشی استفاده میشود.رنگ ظاهری آن سیاه ، اما در رنگهای دیگر هم دیده شده ( سبز، قرمز ، زرد ) از علائم  مشخصه آن ، سریع سوختن ، دود و شعله زیاد است.
فولمینات جیوه
از مواد حساس است که از ان بعنوان خرج اولیه در چاشنیها استفاده میشود و رنگ ظاهری آن خاکستری است که در مجاورت هوا زرد میشود و از علائم مشخصه آن انفجار سریع این ماده است .
فتیله
وسیله ایست برای انتقال موج یا شعله به چاشنی و مواد ،درمدت زمان معین . فتیله ها بر حسب موارد استفاده بدو دسته باروتی و انفجاری تقسیم میشوند.
الف ) فتیله باروتی : وسیله ایست جهت انتقال شعله اولیه از آتشزنه به چاشنی که خود نیز بر دو نوع است ( تند سوز  ، کند سوز )
1 فتیله تند سوز : فتیله ایست که هر 30 سانتیمتر آن در یک ثانیه میسوزد
2 فتیله کند سوز : فتیله ایست که هر 2 سانتیمتر آن در یک ثانیه میسوزد.
اقدامات تأمینی فتیله باروتی
1 – فتیله نباید بیش از حد خم شود
2 – رطوبت نباید به فتیله برسد
3 – قبل از استفاده باید آنرا از نظر کندسوز و تندسوز بودن امتحان کرد
4 – اگر مقداری از سر فتیله نم کشیده یا باروت آن ریخته باشد ، باید آن قسمت را برید
نحوه روشن کردن فتیله باروتی
اول فتیله را مورب و بصورت زاویه 45 درجه ببرید.سپس آنرا بین سه انگشت وسط طوری نگهدارید که انگشت وسط بالا و انگشتهای نشانه و انگشتری در زیر قرار گرفته باشد، بعد یکعدد کبریت بردارید و سر آنرا روی مواد فتیله قرار داده با انگشت شست نگهدارید، آنگاه بدنه قوطی کبریت را روی چوب کبریت بکشید و بعد از روشن شدن کبریت صبر کنید تا فتیله روشن شود.
ب ) فتیله انفجاری : وسیله ایست جهت انتقال موج از نقطه ای به نقطه دیگر و سرعت انفجار آن بقدری است که در هر ثانیه 7000 متر از آن منفجر میشود. فتیله های انفجاری از نظر ساخت به دو دسته تجاری و نظامی تقسیم میشود.
 
 
  • مشخصات
  • دانلود
4.7 /5 20 5 1
نظرات خود را اینجا بنویسید

مقاله و تحقیق رایگان تخریب و آشنائی با مواد منفجره Average rating: 4.40089467950207, based on 89 reviews from $0.0000 to $0.0000
کانال ایتا: https://eitaa.com/tarhejaberr