سایت تخصصی ویژه طرح جابر،کاملترین طرح های جابر اول تا ششم شامل: جمع آوری وطبقه بندی ، نمایش علمی(مدل،تحقیق،نمایش)و آزمایش را با بهترین عنوان و محتوا ،قابل ویرایش به صورت ورد،pdf و شامل تمام موارد طرح جابر نظیر عنوان،متن،تعریف،شرح تحقیق،تحقیق زمینه ای،نتیجه گیری،منابع،سپاس گذاری،کارنما،راهنمای کارتون پلاست،فونت و تیتربندی،عکس و... با مناسب ترین قیمت و دانلود فوری وگارانتی وپشتیبانی رایگان در ایتا 09034840420.

ویروس ايدز
4.7 /5 20 5 1
ویروس ايدز
ویروس ايدز
اطلاعات اولیه
رترو ویروسها ، حاویژنوم RNAهمراه با RNA پلیمراز وابسته بهDNA (ترانسکریپتاز معکوس) می‌باشند. ژنوم رترو ویروس از دو زیر واحد مشابه ، هر یک حاوی RNA تک رشته‌ای مثبت ، به اندازه 7 تا 11 هزار کیلو باز تشکیل شده است. ذرات ویروسیحاوی ترانس کریپتاز معکوس هستند که برای همانند سازی ویروس ضروری است. ذرات ویروسحاویریبونوکلئو پروتئین مارپیچیبوده و درون یککپسید 20وجهی قرار دارند.
سه گروه مورفولوژیک از ذرات رترو ویروس شناخته شده‌اند. ویروسهای نوع سوم بزرگترین رترو ویروسها هستند که بعضی ویروسها جزء این گروهمی‌باشند. یکی از زیر خانواده‌های رترو ویروسها ،لنتی ویرینهاست که شامل عواملی هستند که قادرندعفونتهای مزمن با تخریب آهسته و پیشرونده عصبی ایجاد کنند. ویروس نقص ایمنی انساندر این گروه قرار دارد.

 
خصوصیات مهم لنتی ویروسها
 
  • اینویروسهادارای پوشش هستند.
  • گلیکو پروتئین‌های پوشش از لحاظآنتیژنیتغییر می‌کنند.
  • برایهمانندسازیآنزیم ترانس کریپتاز معکوس ، نسخه‌ای از ژنوم DNA را از روی RNA ژنومی تهیه می‌کند. DNA پرو ویروس به عنوان الگویی برای RNA ویروسی عمل می‌کند، تغییرات ژنتیکی شایعاست.
  • اعضای آن سرطان‌زا نیستند وسلولهایدستگاه ایمنیرا آلوده می‌کنند. پرو ویروسها به صورت مادام‌العمر در سلول باقیمی‌مانند. بیان ویروس در بعضی سلولهای بدن محدود می‌باشد، بیماری مزمن آهسته وپیشرونده‌ای ایجاد می‌کنند. همانند سازی به میزان زیادی اختصاصی است. گروه شاملعامل ایجاد کننده AIDS است.
 
 
ساختمان و ترکیب ویروس HIV
این موفقیت مرهونویرولوژیمولکولیپیشرفته است که تنها 4 سال پس از شناخته شدن یک بیماری و سندرم غیرمعمول به نام ADIS ، در سال 1981 ، عامل ایجاد کننده آن شناسایی و جداسازی شده است. HIV یک رترویروس و عضو زیرخانوادهلنتیویرینهاست و بسیاری از خصوصیات نمادین فیزیکی _ شیمیایی خانواده خود راداراست.

خصوصیت مورفولوژیک منحصر به فرد HIV ، وجود نوکلوئیدی استوانه‌ای درویریون بالغ است. این نوکلوئید میله‌ای شکل که دارای ارزش تشخیصی می‌باشد، درتصاویرمیکروسکوپالکترونیدیده می‌شود. این ویروس سهژنلازم برای همانند سازی را دارا می‌باشد. حدود 6 ژن اضافی دیگر ، بیان ویروس راتنظیم می‌کنند و در پاتوژنز بیماری در بدن حائز اهمیت هستند. نمونه‌های جدا شدهمختلف HIV مشابه نیستند، اما ظاهرا طیفی از ویروسهای مرتبط به هم را تشکیل می‌دهند. گروههای مختلفی از ژنوم ویروسی در افراد آلوده یافت شده است.
 
 
طبقه بندی
لنتی ویروسهااز گونه‌های بسیاری از جمله 20گونه مختلف از پریماتها (نخستی‌ها مانند میمونها) جدا شده‌اند. دو نوع متمایز ازویروسهای انسانی ADIS به نام HIV-1 و HIV-2 وجود دارند. افتراق این دو نوعویروس از طریق ساختار ژنومی و ارتباط فیلوژنیک با سایر لنتی ویروسهای پریمات ، صورتمی‌گیرد.


منشا ADIS
اعتقاد بر این است که HIV انسانی از عفونتهای بین گونه‌ای توسطویروسهای میمون در مناطق روستایی آفریقا ، نشات گرفته است. احتمالا انتقال توسطتماس مستقیم انسان با خون پریماتهای آلوده صورت گرفته است و بوجود آمدن تغییرات خاصاجتماعی ، اقتصادی در ابتدا و اواسط قرن 20 زمینه را برای گسترش عفونت ویروسی ،تثبیت عفونت آن در انسان و ایجاداپیدمی فراگیر، فراهم ساخته است.
 
 
ضد عفونی کردن و غیر فعال سازی ویروس
 
HIV در دمای اتاق در عرض 10 دقیقهتوسط هر یک از مواد زیر کاملا غیر فعال می‌شود:
  همچنین ویروس در دو انتهای طیف PH غیر فعال می‌شود،اما هنگامی که HIV در خون لخته شده یا نشده ، در سرنگ یا سوزن وجود داشته باشد،باید حداقل 30 ثانیه در معرضمحلول سفید کننده کلر غیر رقیققرار گیرد، تاغیر فعال شود. ویروس توسط tween-20 ، دو و نیم درصد غیر فعال نمی‌شود. گر چهپارافورمالدئید ویروس آزاد در محلول را غیرفعال می‌کند، مشخص نیست که آیا به اندازهکافی در بافت نفوذ می‌کند تا تمام ویروسهای موجود در سلولهای کشت داده شده و یانمونه‌های بافتی را غیرفعال سازد یا خیر؟
سیستمهای لنتی ویروس حیوانی
الگوی بیماری طبیعی در گونه‌های مختلف متفاوتاست، اما تعدادی خصوصیات مشترک شناخته شده‌اند:

 
  • ویروسها از طریق تبادل مایعات بدن انتقال می‌یابند.
  • ویروس بطور نامشخص در میزبان آلوده باقی می‌ماند. هر چند ممکن است در سطوحبسیار کم حضور داشته باشد.
  • میزان جهشها بالا است و انتخاب جهشهای مختلف ، بستگی به شرایط متفاوتی دارد کهویروس در آن به سر می‌برد (فاکتورهای میزبان ، پاسخ ایمنی و نوع بافتها). میزبانهایآلوده محتوی گروههایی از ژنوم ویروسی موسوم بهشبه گونهمی‌باشند که رابطهبسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.
  • روند عفونت ویروسی به آهستگی طی مراحل مخصوص پیشرفت می‌کند. رده سلولیماکروفاژهانقشی محوری در عفونت ایفا می‌کنند. لنتی ویروسها از این نظر که می‌توانند سلولهایانتهایی تمایز یافته‌ای را که قابلیت تقسیم ندارند، آلوده کنند با سایر رتروویروسها متفاوت هستند.
  • ممکن است تا ایجاد بیماری سالها طول بکشد. میزبانان آلوده معمولا بر ضد ویروسآنتی بادی تولید می‌کنند، اما قادر به پاک سازی عفونت نمی‌باشند. در نتیجه ویروسبرای تمام عمر با میزبان باقی می‌ماند.
  • علائم بالینی می‌تواند از 3 ماه تا چندین سال پس از عفونت ، در هر زمانی ایجادشود. بطور استثنا در برخی بیماریهای لنتی ویروس دوره کمون طولانی نمی‌باشد. از جمله ADIS در کودکان ، آنمی عفونی در اسبها.
 
 
فاکتورهای میزبانی موثر در پاتوژنز
 
  • سن: افراد جوان در خطر بیشتری هستند.
  • استرس: استرس ممکن است سبب آغازبیماری شود.
  • ژنتیک: بعضی از گونه‌های حیواناتمستعدتر هستند.
  • عفونتهای همزمان: ممکن است سبب تشدیدبیماری یا تسهیل انتقالویروسشود.
 
 
 
گیرنده‌های ویروسی
تمامی لنتی ویروسهای پریمات از مولکول به عنوان گیرنده استفاده می‌کنند. این مولکول در سطح ماکروفاژها ولنفوسیت‌های T وجود دارد. برای ورود HIV بهداخل سلول علاوه بر به گیرنده دیگری نیاز است. گیرنده دوم برای ادغام ویروس باغشایسلوللازم می‌باشد. گیرنده‌های کموکین به عنوان گیرنده دوم HIV عمل می‌کنند. کموکین‌هافاکتورهایی محلول هستند که خاصیت سیتوکینی و جذب شیمیایی دارند.
 
 
آینده بحث: گسترش جهانی ADIS
بر اساس آمار سال 2000 ، بیشترین میزان عفونتدر نواحی زیر صحرای آفریقا بوده است. در برخی شهرهای آفریقا که شیوع عفونت بالاستحدودmhtml:file://I:ali10.mht!http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/img/daneshnameh/math/c2fa8ed8aa99586bffb9a96657bbb238.pngاز بالغین به ویروس آلوده هستند. عفونت به سرعت در حال گسترش به جنوب شرقی آسیااست. به این دلیل که ایدز غالبا بالغین جوان و نیروی کار جامعه را مبتلا می‌سازد،اپیدمی ایدز اثرات زیانباری بر ساختار اجتماعی و اقتصادی کشورها بر جای گذاشته است. تصور بر این است که انتشار سریع و جهانی ایدز در اواخر قرن 20 از مهاجرت عظیم جوامعروستایی به مراکز شهری همراه با نقل و انتقال افراد آلوده در نواحی مختلف جهان بهدلیل معضلات شهری ، گردشگری و مسافرتهای شغلی ، نشات گرفته است
 
  • مشخصات
  • دانلود
4.7 /5 20 5 1
نظرات خود را اینجا بنویسید

مقاله و تحقیق رایگان ویروس ايدز Average rating: 4.51541254693429, based on 89 reviews from $0.0000 to $0.0000
کانال ایتا: https://eitaa.com/tarhejaberr